Υλικά συνταγής
2 μέτρια καρότα, τριμμένα
τριμμένη παρμεζάνα, ή πεκορίνο, ή κεφαλοτύρι για πασπάλισμα
1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος από ελιά ή σπάλα (1 φορά περασμένος)
150 ml κρασί ξηρό κόκκινο
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια τριμμένα ή πολύ ψιλοκομμένα
100 γρ. μπέικον σε φέτες ψιλοκομμένο ή χοιρινό καπνιστό σε μικρά κυβάκια (προαιρετικά)
2 κουτιά Ντομάτα στο τρίφτη (370 γρ. το ένα)
1 γεμάτη κ.σ. πελτέ ντομάτας
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/2 κοφτό κ.γ. σκόνη κανέλας
Μακαρόνια Νο. 10 ή 6 ή ταλιατέλες ή άλλο ζυμαρικό επιλογής σας
2 μέτρια κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα