Υλικά συνταγής
2 κ.σ. βούτυρο για τις παπαρδέλες
700 γρ. φιλέτο κοτόπουλου από μπούτι, κομμένο σε λεπτά μπαστουνάκια ή μικρές μπουκίτσες
1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε μικρά κυβάκια
80 ml ελαιόλαδο + 1 κ.σ. βούτυρο
ψιλοκομμένος μαϊντανός και τριμμένο τυρί για το σερβίρισμα
1/2 φλ. τσαγιού λιαστές ντομάτες σε λάδι, στραγγισμένα κομμένες στη μέση
400 γρ. ντοματάκια ολόκληρα από κονσέρβα, με το χυμό τους, χοντροκομμένα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1-2 πρέζες νιφάδες καυτερής πιπεριάς (προαιρετικά)
1-2 σκελίδες σκόρδου, ολόκληρες
1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο ή 1 κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι
1 κ.γ. δεντρολίβανο αποξηραμένο, κοπανισμένο
1 γεμάτο φλ. τσαγιού ζεστό ζωμό κότας