Υλικά συνταγής
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
Για τη σάλτσα μελιτζάνας γιαουρτιού
100 γρ. κιμάς από αρνί ή προβατίνα, κατά προτίμηση από μπούτι και σπάλα
500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος, κατά προτίμηση από λάπα
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
1 κ.σ. φρέσκος χυμός λεμονιού
1/2 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)
1 μεγάλη (ή 2 μέτριες) μελιτζάνα φλάσκα
1/2 κ.γ. μπαχάρι, σε σκόνη
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ.σ. ταχίνι (προαιρετικά)
3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί, χωρίς την κόρα, μουσκεμένο σε νερό και καλά στυμμένο
1/4 κ.γ. κανέλα, σε σκόνη
1/2 κ.γ. κύμινο, σε σκόνη
1 κ.γ. κόλιανδρος ξερός, τριμμένος
1/4 κ.γ. κάρδαμο, σε σκόνη