Υλικά συνταγής
150 γρ. ψωμί χωριάτικο, χωρίς την κόρα, μουσκεμένο σε λίγο γάλα για 5 λ και καλά στυμμένο
1 κ.γ. δυόσμος ξερός, τριμμένος
500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος, κατά προτίμηση από λάπα
70 ml κόκκινο κρασί, ξηρό
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο στο τρίφτη
350 γρ. ολόκληρα ντοματάκια κονσέρβας, ελαφρά χτυπημένα στον πολυκόφτη
Για τις πατάτες και τη σάλτσα ντομάτας
1 κιλό πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες
1 κ.γ. πελτέ ντομάτας, διαλυμένο σε 60 ml ζεστό νερό
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
3 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
1 κουτ. σούπας φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
1/8 κουτ. γλυκού κρόκος Κοζάνης, σε σκόνη