Υλικά συνταγής
Για τα μακαρόνια με το καλαμάρι
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2-3 πρέζες νιφάδες καυτερής πιπεριάς (τσίλι), προαιρετικά
1-2 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικά)
400 γρ. μακαρόνια Νο. 10 ή 6 κατά προτίμηση ολικής άλεσης ή άλλο ζυμαρικό επιλογής σας όπως λιγκουίνι
50 γρ. κουκουνάρια (ή 30 γρ. κουκουνάρια + 20 γρ. κάσιους) κατά προτίμηση ελαφρώς καβουρδισμένα
150-180 γρ. πέστο βασιλικού έτοιμη εμπορίου (ή φτιάξτε σπιτικό πέστο)
Για το πέστο “Αλά Τζενοβέζε”