Υλικά συνταγής
220 γρ. (1 ? φλ.) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
400 γρ. (2 φλ.) ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική
1 1/2 φλ. τσαγιού στιγμιαίος καφές (έτοιμο ρόφημα, όχι σκόνη)
Για τη σος σοκολάτας: (προαιρετικά)
1 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
60 γρ. (3/4 φλ.) κακάο σκόνη
65 γρ. κουβερτούρα μαύρη, ψιλοκομμένη
100 γρ. (1/2 φλ.) φυτικό λάδι (σπορέλαιο επιλογής σας)
270 γρ. (1 φλ.) ξινόγαλα (Αριάνι)