Υλικά συνταγής
τυρί (παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι) τριμμένο για πασπάλισμα
1 κοτόπουλο τεμαχισμένο ή 4 μέτρια μπούτια κοτόπουλου
3/4 ποτηράκι κρασιού, κρασί κόκκινο
2 μέτρια (ή 1 μεγάλο) κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
κανέλα – γαρίφαλο-μπαχάρι σε σκόνη
1 συσκευασία (200 ml) ελαφρώς συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
4-5 ντομάτες φρέσκιες ψιλοκομμένες ή 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
1 κοφτή κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 μέτρια πράσινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
4 φλ. τσαγιού,περίπου, ζωμό κότας