Υλικά συνταγής
50 ml ελαιόλαδο + επιπλέον ελαιόλαδο ή σπορέλαιο για το τηγάνισμα της μελιτζάνες
2 μεγάλες φλάσκες μελιτζάνες σε φέτες 0,5 εκ.
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ ή 2 ώριμες ντομάτες κομμένες σε μικρά κυβάκια [*]
αλάτι (προσοχή στο αλάτι γιατί το τυρί είναι αλμυρό), φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/2 φλ. τσαγιού φύλλα φρέσκου βασιλικού ή μαϊντανού ψιλοκομμένα
250 γρ. τυρί μετσοβόνε τριμμένο στη χοντρή πλευρά του τρίφτη [**]