Υλικά συνταγής
2 κ.σ. ντοματοπελτέ + 1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη
2 μέτρια, ξερά κρεμμύδια κομμένα σε μικρά κυβάκια
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο + επιπλέον για άλειμμα μελιτζάνας & άλειμμα ταψιού
1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
2 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
4 μικρές ντομάτες ψιλοκομμένες
2 μικρές κόκκινες πιπεριές κομμένες σε μικρά κυβάκια
3-4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 φλ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
2 ½ φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί πεκορίνο