Υλικά συνταγής
2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
1 λίτρο γάλα πλήρες φρέσκο, χλιαρό
2 μέτρια καρότα, κομμένα σε κυβάκια
250 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε ψιλά καρέ
80 ml ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για το λάδωμα του ταψιού
15 γρ. μανιτάρια πορτσίνι αποξηραμένα (στα μεγάλα σούπερ μάρκετ)
500 γρ. φρέσκα μανιτάρια ανάμεικτα, της αρεσκείας μας (λευκά, πορτομπέλο, πλευρώτους, ό,τι θέλουμε), χωρίς κοτσάνια, σε φετάκια
Για τη μπολονέζ μανιταριών
4 κ.σ. λάδι τρούφας (ή εναλλακτικά 1/2 κ.σ. μοσχοκάρυδο τριμμένο + 2 κ.γ. εστραγκόν ξερό με άλλο όμως γευστικό αποτέλεσμα)
3 φέτες μπέικον, κομμένες σε καρέ
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ.γ. ρίγανη ξερή, τριμμένη
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες