Υλικά συνταγής
80 ml ελαιόλαδο + επιπλέον για να αλείψετε τα καλαμαράκια
100 γρ. γραβιέρα γλυκιά ή κεφαλοτύρι, τριμμένο
2 μέτριες ντομάτες, καθαρισμένες από φλούδες και σπόρια, κομμένες σε κυβάκια
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
3 πιπεριές κέρατο, καθαρισμένες από σπόρια, κομμένες σε κυβάκια
2-3 κ.σ. φυλλαράκια φρέσκιας μαντζουράνας ή ρίγανης, ψιλοκομμένα (ή 2 κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη)
1 σκελίδα σκόρδο, ελαφρώς τσακισμένη (με την ανάποδη ενός μικρού κουταλιού)
250 γρ. φέτα, χοντροτριμμένη