Υλικά συνταγής
αλάτι πιπέρι, λίγη ζάχαρη
2 καρότα τριμμένα στο χοντρό του τρίφτη
1 μικρό ξερό κρεμμύδι τριμμένο
1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1/2 κιλό μακαρόνια Νο. 10 ή Νο. 6 (ή ολικής άλεσης αν το επιθυμείτε)
2 κουτιά (400 γρ. το ένα) ντοματάκια κονκασέ, θρυμματισμένα ελαφρώς με ένα πιρούνι ή ελαφρώς στο μούλτι
Για τη σπιτική σάλτσα ντομάτας:
νιφάδες κόκκινης πιπεριάς “τσίλι” προαιρετικά
1 κ.σ. ρίγανη αποξηραμένη
2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα βασιλικού ή μαϊντανού
1/2 φλ. τσαγιού ζωμό κότας
1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη, στο ψιλό του τρίφτη, παρμεζάνα
1 φλ. τσαγιού ψιλοθρυμματισμένο ανθότυρο
1½-2 φλ. τσαγιού τριμμένη μοτσαρέλα