Υλικά συνταγής
1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 κοφτό κ.γ. μαϊντανό αποξηραμένο ή 3 κ.γ. φρέσκο ψιλοκομμένο
1 κουτί (250ml) ελαφρώς συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
1 κουτί (500 γρ.) ντοματάκια ολόκληρα σε κονσέρβα, πολτοποιημένα στο μούλτι
1/2 κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη ή 1 ½ κ.γ. φρέσκια ψιλοκομμένη
3 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
1/2 κιλό τορτελίνια με γέμιση τυριών
1/2 κ.γ. θυμάρι αποξηραμένο ή 1 ½ κ.γ. φρέσκο ψιλοκομμένο
1 κοφτό κ.γ. βασιλικό αποξηραμένο ή 3 κ.γ. φρέσκο ψιλοκομμένο
3 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
1-2 πρέζες νιφάδες καυτερής πιπεριάς ή μπούκοβο (προαιρετικά)
240 γρ. τυρί μοτσαρέλα τριμμένη ( περίπου 2 φλ. τσαγιού)