Υλικά συνταγής
1/3 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλ. τσαγιού αρακάς κατεψυγμένος (και αποψυγμένος)
2 μέτρια καρότα, κομμένα σε ροδέλες
1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε μικρά καρέ
1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 κ.σ. ανάμικτα διάφορα αποξηραμένα αρωματικά όπως θυμάρι, ρίγανη, μαντζουράνα, μαϊντανός, βασιλικός
600 γρ. μοσχαρίσιο κρέας κατά προτίμηση ποντίκι (αν δεν το προτιμάτε αντικαταστήστε το με χτένι σπάλας ή ελιά ή κιλότο)
4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες σε μικρά καρέ
1 κουτί (400 γρ.) ντοματάκια κονκασέ
1 πλήρες κ.γ. πελτέ ντομάτας
2-3 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
2 μπαστούνια σέλερι, κομμένα πρώτα κάθετα και μετά σε μισές ροδελίτσες