Υλικά συνταγής
3 φλ. τσαγιού σάλτσα ντομάτας για ζυμαρικά εμπορίου ή φτιάξτε σπιτική (συνταγή εδώ)
400 γρ. ζυμαρικό πέννες ή ζίτι
500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
5 κ.σ. ελαιόλαδο + 2 κ.σ. επιπλέον για άλειμμα ταψιού
1/2 φλ. τσαγιού ζεστό νερό ή ζωμό κότας
300 γρ. κίτρινα τυριά τριμμένα στο χοντρό του τρίφτη (γραβιέρα, κασέρι, τσένταρ, ένταμ)
420 γρ. τυρί ρικότα ή ανθότυρο [*]
2 κ.σ. ψιλοκομμένο κόλιανδρο