Υλικά συνταγής
2 φέτες ψωμί, χωρίς τη κόρα, μουλιασμένες σε νερό ή κρασί κόκκινο, στυμμένες
1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
1 μικρή ντομάτα (ή 2 ντοματάκια κονσέρβας), τριμμένη
6 μέτριες ντομάτες, οι 4 τριμμένες και οι 2 κομμένες σε λεπτές ροδέλες
1-2 πρέζες πάπρικα καυτερή
1 κιλό πατάτες, κομμένες σε ροδέλες πάχους 1 εκ.
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 πιπεριά κέρατο, κομμένη σε λεπτές φέτες κατά μήκος
2-3 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
700 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος ή ανάμεικτος με αρνίσιο ή χοιρινό
1 κοφτό κ.γ. κύμινο, κοπανισμένο