Υλικά συνταγής
500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
Για τη σάλτσα γιαουρτιού με βότανα (προαιρετικά)
2 κ.γ. μυρωδικά, 1 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη + 1 κ.γ. αποξηραμένο δυόσμο
4-5 ελιές πράσινες χωρίς κουκούτσια, κομμένες στα 2 ή στα 3 (προαιρετικά)
2 καρότα, κομμένα σε φέτες
1 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
500 γρ. Κουσκουσάκι ή άλλο μικρό ζυμαρικό επιλογής σας όπως Χυλοπιτάκι, Ρυζάκι, Κριθαράκι, κ.λ.π.)
1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1½ κιλό μοσχάρι κατά προτίμηση ελιά
2 κουτιά ντοματάκια κονκασέ
2 μέτριες πατάτες κομμένες σε κύβους
αλάτι, λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 πιπεριές, 1 πράσινη + 1 κόκκινη
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή 1-2 καυτερές πιπεριές φρέσκες
2 πράσα, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο, σπασμένες
2 κλωνάρια σέλερι, ψιλοκομμένα