Υλικά συνταγής
1.100 γρ κιμάς μοσχαρίσιος
1/2 κύβος κοτόπουλου, διαλυμένος σε 3 κ.σ. ζεστό νερό
1 φλ. τσαγιού (240 ml) κόκκινο κρασί
1 μικρό ξερό κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
3 κ.σ. ελαιόλαδο για το κιμά + επιπλέον για άλειμμα μελιτζάνας
1 μεγάλη μελιτζάνα φλάσκα
1 κουτί (400 γρ.) ντοματάκια κονκασέ
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη ή 1½ κ.γ. αποξηραμένη
2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο τυρί τσένταρ (κομμένο σε πολύ μικρά κυβάκια)
200 γρ. τυρί φέτα, χοντρο-θρυμματισμένη ή κομμένη σε κύβους
3 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
6 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
1-2 πρέζες πιπέρι καγιέν ή μπούκοβο
1/4 κ.γ. τσίλι (προαιρετικά)