Υλικά συνταγής
250 γρ. κοντό ζυμαρικό (μακαρονάκι κοφτό, κοράλλι, elbwo, πέννες)
1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο + 3 κ.σ. επιπλέον
500 γρ. έτοιμη σάλτσα ντομάτα για ζυμαρικά ή 1 δόση σπιτική σάλτσα με βασιλικό ή μαϊντανό (βλέπε συνταγή εδώ)
2-3 μελιτζάνες φλάσκες, (συνολικού βάρους 550-600 γρ. περίπου), κομμένες σε κυβάκια 2 εκ. περίπου
φέτες ντομάτας και ξύδι βαλσάμικο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
70 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
500 γρ. τυρί φέτα (ή 250 γρ. φέτα + 250 γρ. ανθότυρο)