Υλικά συνταγής
700 γρ. κιμάς, μισός μοσχαρίσιος και μισός χοιρινός
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια (300 γρ περίπου σύνολο), κομμένα σε λεπτές φέτες
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
1/2 κιλό μακαρόνια σπαγγέτι
4-5 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
750 γρ. ντοματάκια αποφλοιωμένα κονσέρβας, χοντροτριμμένα στο μούλτι
1 μικρή κόκκινη καυτερή πιπερίτσα, ψιλοκομμένη
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1-2 σκελίδες σκόρδου, “πατημένες” με μαχαίρι να ανοίξουν
2-3 κ.σ. ψιλοκομμένος φρέσκος βασιλικός + 200 γρ. τυρί φέτα (προαιρετικά) για το σερβίρισμα
150 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη