Υλικά συνταγής
7 κ.σ. (100 γρ.) βούτυρο, λιωμένο + επιπλέον για άλειμμα ταψιού
3/4 φλ. τσαγιού ζαχαρούχο γάλα
1 φλ. τσαγιού (110 γρ.) ζάχαρη άχνη
1/2 φλ. τσαγιού (60 γρ.) ζάχαρη άχνη
2 κ.σ. (25 γρ.) ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική
1 ½ φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36% λιπαρά, κρύα
3/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36% λιπαρά, κρύα
1/4 φλ. τσαγιού φρέσκο χυμό λεμονιού
φέτες λεμονιού και φύλλο μέντας για γαρνίρισμα, προαιρετικά
340 γρ. μαλακό τυρί μασκαρπόνε, σε θερμοκρασία δωματίου
1 ½ φλ. τσαγιού (200 γρ.), θρυμματισμένα σε σκόνη μπισκότα τύπου πτι μπερ ή digestive
1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας