Υλικά συνταγής
1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 βάζο (350 γρ.) ψητές πιπεριές Φλωρίνης, στραγγισμένες, κομμένες σε λεπτές λωρίδες
νιφάδες κόκκινης πιπεριάς τσίλι, ποσότητα σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας
3 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες + 4 σκελίδες επιπλέον κομμένες σε φέτες
1/3 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου μαϊντανού
4 φέτες ξιφία, συνολικού βάρους 900 γρ. περίπου, 2,5 εκ. πάχος, χωρίς τη πέτσα του
1/4 φλ. τσαγιού στραγγισμένη κάπαρη, καλά ξεπλυμένη από την αλμύρα