Υλικά συνταγής
1 κοτόπουλο 1½ κιλό περίπου, κομμένο σε μερίδες
120 ml ελαιόλαδο + 2 κ.σ. επιπλέον
2 ζουμερών λεμονιών το χυμό + 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
4 μεγάλες ή 5 μέτριες πατάτες κομμένες σε ροδέλες ή σε μικρούς κύβους
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
3-4 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες ή κομμένες σε φέτες
1 κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι
150 ml. ζεστό ζωμό κότας (1 κύβο διαλυμένο στο νερό)