Υλικά συνταγής
αλάτι (ανάλογα πόσο ξελμυρίσατε το μπακαλιάρο σας)
4 μέτρια ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε μικρά καρεδάκια
60 ml χυμός λεμονιού (αυξομειώστε τη ποσότητα σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας)
1 ματσάκι μαϊντανός, μόνο τα φύλλα του, ψιλοκομμένα
1.200 φιλέτο παστού μπακαλιάρου, καλά ξαρμυρισμένο από τις προηγούμενες μέρες σε κρύο νερό, κομμένο σε κομμάτια 10 εκ. περίπου
600 γρ. πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες
1 κ.γ. μαύρο πιπέρι σε κόκκους
1/3 κ.γ. κόκκινο γλυκό πιπέρι
1 κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη
4-5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες