Μετάβαση στο περιεχόμενο
Διαβάστε τη συνταγή για Μπακαλιάρος αγιορείτικος με πατάτες σε κόκκινη σάλτσα

Μπακαλιάρος αγιορείτικος με πατάτες σε κόκκινη σάλτσα

16 υλικά Χρόνος Άγνωστος

Μπακαλιάρος αγιορείτικος με πατάτες σε κόκκινη σάλτσα

Περισσότερες συνταγές από Sintayes
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ›

Υλικά συνταγής

αλάτι (ανάλογα πόσο ξελμυρίσατε το μπακαλιάρο σας)
4-5 φύλλα δάφνης
4 μέτρια ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε μικρά καρεδάκια
180 ml ελαιόλαδο
60 ml χυμός λεμονιού (αυξομειώστε τη ποσότητα σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας)
1 ματσάκι μαϊντανός, μόνο τα φύλλα του, ψιλοκομμένα
1.200 φιλέτο παστού μπακαλιάρου, καλά ξαρμυρισμένο από τις προηγούμενες μέρες σε κρύο νερό, κομμένο σε κομμάτια 10 εκ. περίπου
1 κ.σ. ξύδι
600 γρ. πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες
3 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 κ.γ. μαύρο πιπέρι σε κόκκους
1/3 κ.γ. κόκκινο γλυκό πιπέρι
1 κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη
4-5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/2 κ.γ. κανέλα σκόνη
1/2 κ.γ. κύμινο σε σκόνη

Συνταγές που ίσως σας ενδιαφέρουν...