Υλικά συνταγής
1/2 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε μικρά καρέ
1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
800-900 γρ. μπακαλιάρος φιλέτο κατεψυγμένος και αποψυγμένος [*]
3 μεγάλες ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες ή τριμμένες ή 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
500 γρ. πατάτες, καθαρισμένες κομμένες σε μικρά προς μέτρια καρέ
1 κοφτή κ.σ. πελτέ ντομάτας
αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 πράσα, μόνο το λευκό μέρος, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
1 γενναιόδωρη πρέζα σαφράν
2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες