Υλικά συνταγής
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 κ.σ. ελαιόλαδο + επιπλέον για τηγάνισμα
1/3 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο δυόσμο και μαϊντανό
1 κιλό ώριμες ντομάτες τριμμένες ή 2 κουτιά “Ντομάτα τριμμένη στο τρίφτη” ή 2 ντοματάκια κονκασέ πολτοποιημένα ελαφρώς στο τρίφτη
1-2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
2-3 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
3 χοντρές φέτες ψωμί (μόνο τη ψίχα)
3/4 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί (μαυροδάφνη) για μούλιασμα ψωμιού, προαιρετικά