Υλικά συνταγής
8 μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι, χονδροκομμένες
1 κιλό καλαμαράκια φρέσκα ή κατεψυγμένα
Για τα γεμιστά καλαμαράκια:
1/4 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 φλ. τσαγιού ντομάτες ψιλοκομμένες
2 κουτιά ντοματάκια κονκασέ
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
3-4 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
2 κ.σ. κάπαρη ξαλμυρισμένη