Υλικά συνταγής
1 μικρό ματσάκι φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο
1 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό, (½ ματσάκι χοντροκομμένο + ½ ματσάκι ψιλοκομμένο)
4 μέτριες ώριμες ντομάτες, κομμένες στα 4 ή στα 6
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/2 φλ. τσαγιού ρύζι μακρύκοκκο
2 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρες
1/2 φλ. τσαγιού ελαφρώς συμπηκνωμένος χυμός Passata