Υλικά συνταγής
½ φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
15 ελιές Καλαμών χωρίς το κουκούτσι
1 καρότο, κομμένο σε μικρά καρέ
4 μπούτια κοτόπουλου με τη πέτσα τους, ολόκληρα κομμένα στα 2 (δηλ. 4 μηρούς + 4 κοπανάκια/μπουτάκια)
350 ml Ιταλικό κρασί Chianti (στον ΑΒ και όλα τα μεγάλα Σούπερ Μάρκετ)
2 μέτρια κρεμμύδια, κομμένα σε μικρά καρέ
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
200 γρ. λευκά, φρέσκα μανιτάρια, κομμένα στη μέση
2 ώριμες μεγάλες ντομάτες, χοντροκομμένες
250 ml ελαφρώς συμπηκνωμένος χυμός ντομάτας Passata
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε μικρά καρέ
1 κ.σ. ρίγανη αποξηραμένη
3-4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
½ ματσάκι βασιλικό, ψιλοκομμένος
200-250 ml ζωμό κότας (όσο χρειαστεί)