Υλικά συνταγής
3 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο (κρατείστε ελάχιστο νωπό για το σερβίρισμα)
3 κ.σ. δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο ή 1½ κ.σ. αποξηραμένο
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
100 ml ελαιόλαδο για μαγείρεμα + 50 ml έξτρα παρθένο για σερβίρισμα
1200 ml ζωμό λαχανικών (1 κουτί φρέσκος ζωμός λαχανικών Knorr + νερό)
80 ml χυμό λεμονιού (1-1½ λεμόνι)
500 γρ. πράσα κομμένα σε ροδέλες
1½ ρύζι μακρύκοκο (που βράζει σε 20 λ)