Υλικά συνταγής
2 μέτρια καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες πάχους 4-5 mm
400 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
100 ml κόκκινο γλυκό κρασί για μούλιασμα ψωμιού (προαιρετικά)
Για τις πατάτες και τα λαχανικά:
1 ½ κουτί ντοματάκια κονκασέ ή 600 γρ. ώριμες ντομάτες τριμμένες
500 γρ πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες πάχους 4-5 mm
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε 240 ml ζεστό νερό
1 μεγάλη πιπεριά, χρώματος επιλογής σας, κομμένη σε φέτες (ή μισή πράσινη, μισή κόκκινη κ.λ.π.)
1 μικρή καυτερή πιπερίτσα χωρίς τους σπόρους της, ψιλοκομμένη
1-2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες