Υλικά συνταγής
1 μέτριο καρότο, κομμένο σε ψιλά κυβάκια
3 ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
3 μεγάλες, ώριμες ντομάτες, τριμμένες στο χοντρό του τρίφτη με τους χυμούς τους
5 κόκκοι μαύρου πιπεριού, χοντροκοπανισμένοι
αλάτι, λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 μικρό και τρυφερό κλωνάρι σέλινου, μαζί με τα φύλλα του, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 μεγάλο χταπόδι, περίπου 1.600 γρ. καθαρισμένο και κομμένο σε κομμάτια 3 εκ.
1 κ.γ. δεντρολίβανο ξερό, καλά κοπανισμένο