Μετάβαση στο περιεχόμενο
Διαβάστε τη συνταγή για Χταπόδι στιφάδο με δαμάσκηνα και κριθαράκι

Χταπόδι στιφάδο με δαμάσκηνα και κριθαράκι

21 υλικά Χρόνος Άγνωστος

Χταπόδι στιφάδο με δαμάσκηνα και κριθαράκι

Περισσότερες συνταγές από Sintayes
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ›

Υλικά συνταγής

αλάτι
250 γρ. δαμάσκηνα αποξηραμένα χωρίς κουκούτσι
120 ml κόκκινο ξηρό κρασί
60 ml ξύδι από λευκό κρασί
1 κιλό κρεμμυδάκια στιφάδο καθαρισμένα
400 γρ. κριθαράκι μεσαίου μεγέθους [*]
Για το κριθαράκι:
200 ml ελαιόλαδο
1 κ.γ. μπαχάρι άκοπο
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
2 κονσέρβες ντοματάκια κονκασέ
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 κ.γ. μαύρο πιπέρι σε κόκκους
αλάτι πιπέρι
6-8 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
1 χταπόδι 1 κιλό περίπου φρέσκο ή κατεψυγμένο
Για το χταπόδι:
1 ξυλάκι κανέλα
1 κλωνάρι φρέσκο δεντρολίβανο ή μια κοφτή κ.σ. αποξηραμένο
1 δαφνόφυλλο
60 ml γλυκό κόκκινο κρασί Μαυροδάφνη
 

Συνταγές που ίσως σας ενδιαφέρουν...