Υλικά συνταγής
250 γρ. δαμάσκηνα αποξηραμένα χωρίς κουκούτσι
120 ml κόκκινο ξηρό κρασί
60 ml ξύδι από λευκό κρασί
1 κιλό κρεμμυδάκια στιφάδο καθαρισμένα
400 γρ. κριθαράκι μεσαίου μεγέθους [*]
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
2 κονσέρβες ντοματάκια κονκασέ
1 κ.γ. μαύρο πιπέρι σε κόκκους
6-8 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
1 χταπόδι 1 κιλό περίπου φρέσκο ή κατεψυγμένο
1 κλωνάρι φρέσκο δεντρολίβανο ή μια κοφτή κ.σ. αποξηραμένο
60 ml γλυκό κόκκινο κρασί Μαυροδάφνη