Υλικά συνταγής
2 κ.γ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κοφτές κ.σ. αλεύρι + 1 λεμονιού το χυμό διαλυμένο σε κρύο νερό
3 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο
16 μεγάλες γαρίδες, καθαρισμένες το εντεράκι τους και τα κελύφη, χωρίς να αφαιρέσετε τις ουρές τους
2 μέτρια καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε χοντρές ροδέλες
½ φλ. τσαγιού ξηρό λευκό κρασί
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
500-700 ml ζωμό λαχανικών
1 λεμόνι κομμένο στη μέση, για να περάσετε τις αγκινάρες μη μαυρίσουν
2 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
1 πατάτα, καθαρισμένη κομμένη σε κύβους
αλάτι, φρεσκοτριμένο πιπέρι
2 μέτρια πράσα, καθαρισμένα και χοντροκομμένα
½ κ.γ. στήμονες (κλωστίτσες) από Κρόκο Κοζάνης/σαφράν, ανακατεμένους σε 2 κ.σ. ζεστό νερό