Υλικά συνταγής
160 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
180 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο καλά σε θερμοκρασία δωματίου + επιπλέον για άλειμμα ταψιού
40 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, κομμένο σε μικρούς κύβους
180 γρ. ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική
50 γρ. ζάχαρη ψιλή κρυσταλική
200 ml κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών 35-36%
250 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών 35-36%, κρύα
40 ml κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά
6 ώριμες μπανάνες κομμένες οριζόντια στα 2
80 γρ. σοκολάτα ημίγλυκης κουβερτούρας, ψιλοκομμένη
Για τη γκανάζ (ganache) σοκολάτας:
2 κοφτά κ.γ. μπέικιν πάουντερ, κοσκινισμένο
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (+ 1 κ.γ. ρούμι προαιρετικά)
20 γρ. κακάο σκόνη (2 μεγάλες κ.σ.), κοσκινισμένο
250 γρ. ημίγλυκη κουβερτούρα, ψιλοκομμένη