Υλικά συνταγής
1 ποτήρι κρασί κόκκινο γλυκό κρασί (Σαμιώτικο)
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο στο τρίφτη
1 ποτήρι νερού κριθαράκι χοντρό
1 ποτηράκι κρασιού ελαιόλαδο
λίγο μπαχάρι σε σκόνη (προαιρετικά και λίγη κανέλα σε σκόνη)
1 ποτήρι νερό φρέσκες ψιλοκομμένες ντομάτες ή 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
2 κ.σ. πελτές ντομάτας ή 100 ml ντοματοχυμός ελαφρώς συμπυκνωμένος
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 χταπόδι μέτριο, 1 κιλό περίπου