Υλικά συνταγής
2 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα δυόσμου (προαιρετικά)
1½ φλ. τσαγιού σάλτσα ντομάτας για ζυμαρικά σπιτική ή έτοιμη σάλτσα εμπορίου Αrrabiata
600 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος (ή 300 γρ. μοσχαρίσιος + 300 γρ. κιμάς χοιρινός)
2 μέτρια κρεμμύδια, τριμμένα στο χοντρό του τρίφτη με τους χυμούς τους
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο για το άλειμμα ταψιού + επιπλέον για να περιχύσετε στα μπιφτέκια
1 ντομάτα κομμένη σε λεπτές ροδέλες για το ψήσιμο
1 πράσινη πιπεριά, (ή ½ πράσινη+ ½ κόκκινη) κομμένη σε μικρά κυβάκια
1-2 πρέζες ρίγανη ή θυμάρι
50 γρ. τυρί φέτα τριμμένη
2 χοντρές φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο και καλά στραγγισμένο