Υλικά συνταγής
5-6 κ.σ. ψιλοκομμένος άνηθος + λίγο επιπλέον για το σερβίρισμα
1 γεμάτο ποτηράκι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3-4 μέτρια φρέσκα κρεμμυδάκια, μόνο το άσπρο μέρος, ψιλοκομμένο
3/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
3 μεγάλες ή 4 μέτριες, ώριμες φρέσκες ντομάτες ψιλοκομμένες (ή 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ)
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/2 κιλό ρύζι γλασέ ή άλλο ρύζι για πιλάφι επιλογής σας ή αρμπόριο
1½ κιλό σουπιές μικρές ή και μεγάλες φρέσκες ή κατεψυγμένες