Υλικά συνταγής
5 κ.σ. βούτυρο λιωμένο + λίγο επιπλέον για άλειμμα ταρτιέρας
3 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη (1/4 + 1/2 χωριστά)
3/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος 35-36% λιπαρά, κρύα
μικρές σταγόνες σοκολάτας
340 γρ. τυρί μασκαρπόνε σε θερμοκρασία δωματίου
Για τη γέμιση κρέμας τυριού:
1 1/4 φλ. τσαγιού θρυμματισμένα σε σκόνη μπισκότα πτι μπερ ή digestive
1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας