Υλικά συνταγής
1 ½ φλ. τσαγιού (195 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις + επιπλέον για πασπάλισμα ταψιού
1 κ.σ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1/3 φλ. τσαγιού (75 γρ.) βούτυρο, λιωμένο + επιπλέον για άλειμμα ταψιού
1 φλ. τσαγιού (200 γρ.) ψιλή, κρυσταλλική ζάχαρη
3/4 φλ. τσαγιού (180 ml) κρέμα γάλακτος πλήρης, 35-36% λιπαρά
1 κ.σ. χυμό λεμονιού (ή ξύδι)
160 γρ. ημίγλυκη, μαύρη σοκολάτα κουβερτούρας, ψιλοκομμένη
1 φλ. τσαγιού (240 ml) ζεστό νερό
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1/4 φλ. τσαγιού (25 γρ.) κακάο σε σκόνη