Υλικά συνταγής
2 κοφτές κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ½ φλ. τσαγιού ζωμό βοδινού
1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο (ή 2 μικρά)
τυρί τριμμένο για μακαρόνια και ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού για πασπάλισμα (προαιρετικά)
220 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες (ή μικρά/baby ολόκληρα)
600 γρ. μοσχαρίσιο κρέας (φιλέτο ή νουά, ή ποντίκι ή κολότι ή σπάλα ή ελιά) κομμένο σε λεπτές προς μέτριες φέτες και μετά σε μέτρια μακρόστενα κομμάτια
3 σκελίδες σκόρδο, πολοτοποιημένες
2 κ.σ. βούτυρο + επιπλέον για να βουτυρώσετε τις χυλοπίτες
400 γρ. Μετσοβίτικες χυλοπίτες