Υλικά συνταγής
Για το ζυμαρικό και την επικάλυψη
1 μεγάλο καρότο τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για λάδωμα πυρέξ
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο ή ανάμεικτο με χοιρινό
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/2 κιλό (1 πακέτο) ταλιατέλες
λίγο ελαιόλαδο ή βούτυρο λιωμένο για τις ταλιατέλες
2 φλ. τσαγιού τριμμένα τυριά (1 φλ. παρμεζάνα + 1 φλ. τσένταρ ανάμεικτα (ή άλλα κίτρινα τυριά επιλογής σας, όπως γραβιέρα, ένταμ, γκούντα) για την επικάλυψη