Υλικά συνταγής
1 μέτριο καρότο σε μικρά κυβάκια ή χοντροτριμμένο
τριμμένο τυρί (πεκορίνο ή παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι)
750 γρ. κιμάς (βοδινός κατά προτίμηση)
½ φλ. κόκκινο, ξηρό κρασί
6 μεγάλες ή 9 μέτριες ώριμες ντομάτες ή 2 κονσέρβες (2 x 400 γρ.) ψιλοκομμένες ντομάτες
1 κουταλιά ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη ή 1 κοφτό κουταλάκι ξερή
1 κλωνάρι σέλινο ψιλοκομμένο
1-2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
1 κουταλιά ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι ή 1 κοφτό κουταλάκι ξερό
1 γεμάτη κουταλιά ψιλοκομμένο βασιλικό
500 γρ. (1 πακέτο), σπαγέτι ή ταλιατέλες