Υλικά συνταγής
2 φλ. τσαγιού ζωμό βοδινού
1 κ.γ. ζάχαρη κατά προτίμηση καστανή
1 γεμάτο φλ. τσαγιού ζυμαρικό Κοραλάκι
350 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
1 μικρό κρεμμύδι ξηρό, ψιλοκομμένο
ψιλοκομμένο μαϊντανό για το σερβίρισμα
1 κουτί (400 γρ.) ντοματάκια κονκασέ
1 φλ. τσαγιού φρέσκια τριμμένη στον τρίφτη ντομάτα ή 3/4 φλ. τομάτα σε τρίφτη εμπορίου
1 κ.γ. πελτέ ντομάτας (αν χρησιμοποιήσετε φρέσκια τριμμένη ντομάτα)
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 γεμάτο κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
1/2 φλ. τσαγιού τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη κίτρινο τυρί που λιώνει όπως τσένταρ, γκούντα κ.λ.π.
2½ κ.γ. ανάμεικτα αποξηραμένα μυρωδικά επιλογής σας όπως, βασιλικό, ρίγανη, θυμάρι, δεντρολίβανο( και αν θέλετε λίγο μπούκοβο ή πιπερίτσα καυτερή)