Υλικά συνταγής
100 γρ. φρέσκο βούτυρο, λιωμένο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1.200 γρ. ζωμός λαχανικών
2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
370 γρ. Ντομάτα στον Τρίφτη (σε συσκευασία εμπορίου)
1 κοφτή κ.σ. πελτέ ντομάτας
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
3-4 πιπεριές Φλωρίνης ψητές, κομμένες σε κύβους
1-2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο στη πρέσα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο + μερικά κλωναράκια θυμάρι για το ψήσιμο
2 κ.γ. ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα δεντρολίβανο
1 κ.γ. μπούκοβο (προαιρετικά)
100 γρ. μοτσαρέλα, όχι φρέσκια, κομμένη σε μικρούς κύβους
50 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη ή κομμένη σε πολύ μικρά κομματάκια