Υλικά συνταγής
αλεύρι (100-150 γρ.) για το αλεύρωμα
2-3 κ.γ. βούτυρο (προαιρετικά)
1 συσκευασία καθαρισμένα κατεψυγμένα καλαμαράκια ή 1 κιλό φρέσκα ακαθάριστα
1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
3 ξερά μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 συσκευασία (400 γρ.) Ντοματάκια κονκασέ
1 κοφτή κ.σ. πάπρικα γλυκιά
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ρύζι μακρύκοκκο για πιλάφι σε σακουλάκια για το συνοδευτικό
2-3 σκελίδες σκόρδο, σε λεπτές φέτες
1 σφηνάκι τσίπουρο ή ούζο [*]