Μετάβαση στο περιεχόμενο
Διαβάστε τη συνταγή για Κεφτεδάκια με κρεμώδη σάλτσα μανιταριών και πουρέ

Κεφτεδάκια με κρεμώδη σάλτσα μανιταριών και πουρέ

21 υλικά Χρόνος Άγνωστος

Κεφτεδάκια με κρεμώδη σάλτσα μανιταριών και πουρέ

Περισσότερες συνταγές από Sintayes
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ›

Υλικά συνταγής

1/4 φλ. τσαγιού (35 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κ.σ. άνηθο φρέσκο ψιλοκομμένο
2 αυγά
4 γεμάτες κ.σ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
4 κ.σ. (60 γρ.) βούτυρο
1 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
1/4 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος + 1/2 φλ. τσαγιού γάλα (ή 1 φλ. τσαγιού γάλα πλήρες)
1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης 35% λιπαρά
1/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά + 1 κοφτό κ.γ. μηλόξιδο ή χυμό λεμονιού
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
φρέσκο ψιλοκομμένο άνηθο ή μαϊντανό για το σερβίρισμα
1/2 κιλό μανιτάρια λευκά ή cremini κομμένα σε φέτες
Για την σάλτσα μανιταριών
900 γρ. κιμά χοιρινό (ή ανάμεικτο με μοσχαρίσιο)
1800 γρ. πατάτες
αλάτι, πιπέρι
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
3/4 φλ. τσαγιού ψωμί 2-3 ημερών θρυμματισμένο σε ψίχουλα ή φρυγανιά τριμμένη
σπορέλαιο για το τηγάνισμα
 

Συνταγές που ίσως σας ενδιαφέρουν...