Υλικά συνταγής
1/4 φλ. τσαγιού (35 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κ.σ. άνηθο φρέσκο ψιλοκομμένο
4 γεμάτες κ.σ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
1/4 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος + 1/2 φλ. τσαγιού γάλα (ή 1 φλ. τσαγιού γάλα πλήρες)
1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης 35% λιπαρά
1/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά + 1 κοφτό κ.γ. μηλόξιδο ή χυμό λεμονιού
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
φρέσκο ψιλοκομμένο άνηθο ή μαϊντανό για το σερβίρισμα
1/2 κιλό μανιτάρια λευκά ή cremini κομμένα σε φέτες
Για την σάλτσα μανιταριών
900 γρ. κιμά χοιρινό (ή ανάμεικτο με μοσχαρίσιο)
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
3/4 φλ. τσαγιού ψωμί 2-3 ημερών θρυμματισμένο σε ψίχουλα ή φρυγανιά τριμμένη
σπορέλαιο για το τηγάνισμα