Υλικά συνταγής
1/2 ματσάκι δυόσμο, μόνο τα φύλλα του ψιλοκομμένα
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια τριμμένα στο χοντρό του τρίφτη
1/2 ματσάκι μαϊντανό, μόνο τα φύλλα του ψιλοκομμένα
350 γρ. κιμά από μοσχαρίσια ελιά (περασμένος 1 φορά από το μηχάνημα)
350 γρ. κιμά από μοσχαρίσια λάπα (περασμένος 1 φορά από το μηχάνημα)
1 ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη
1 κ.σ. ξύδι, κατά προτίμηση μηλόξυδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/2 πιπεριά πράσινη, τριμμένη στον τρίφτη (προαιρετικά)
1 κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη
2 κ.γ. ρίγανη ή θυμάρι αποξηραμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη, προαιρετικά
60 γρ. τυρί τριμμένο, κατά προτίμηση παρμεζάνα ή πεκορίνο ή γραβιέρα πικάντικη