Υλικά συνταγής
1½ φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
500-600 γρ. στήθος φιλέτο κοτόπουλο
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο ή σπορέλαιο για το τηγάνισμα
1 συσκευασία των 500 γρ. “Ντομάτα στον Τρίφτη”
200 ml ελαφρώς συμπηκνωμένος χυμός ντομάτας
1/4 κ.γ. νιφάδες καυτερής πιπεριές, ή 1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
2 κ.γ. αλάτι + 1 κ.γ. πιπέρι
1 κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη
1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
1½ φλ. τσαγιού θρυμματισμένο σε ψίχουλα, στο μούλτι, ψωμί 2-3 ημερών
1 κ.γ. βασιλικό αποξηραμένο
1 γεμάτο φλ. τσαγιού τριμμένη, στο ψιλό του τρίφτη, παρμεζάνα
1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
120 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη