Υλικά συνταγής
4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί (μουλιασμένες σε γάλα και στραγγισμένες)
1 καρότο τριμμένο στον τρίφτη
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο μαϊντανό
μπαχαρικά επιλογής σας σε σκόνη, κανέλα, γαρύφαλο, πάπρικα γλυκιά (προαιρετικά)
8 ντομάτες ώριμες (2 κιλά περίπου) τριμμένες χωρίς τη φλούδα και τα σπόρια της ή 2 συσκευασίες των 400 γρ. “Τριμμένη Ντομάτα”
Για την σπιτική σάλτσα ντομάτας
1 κοφτή κ.σ. πελτές ντομάτας
αλάτι φρεσκοτριμένο πιπέρι
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 συσκευασία (250 γρ.) μαλακό κρεμώδες τυρί Ρικόττα ή Μασκαρπόνε [*]
100 γρ. φρυγανιά τριμμένη
1 πακέτο ζυμαρικό επιλογής σας όπως σπαγγέτι ή ταλιατέλες ή λιγκουίνι
20 γρ. παρμεζάνα ή πεκορίνο τριμμένο
τυρί τριμμένο πεκορίνο ή παρμεζάνα για το σερβίρισμα